5 september 2018
18:15

Referat: Östers IF - Värnamo Södra FF 3-2 (2-0)

Vi föll med flaggan i topp

DM-äventyret 2018 tog slut ikväll på Värendsvallens konstgräsplan, som sett sina bättre dagar men eftersom huvudarenan var upptagen av friidrottsklubbens brännbollsmatch (!) fick vi och hemmalaget vanka förbi den ljuvliga naturgräsplanen.

Underlaget hade nog inte någon direkt påverkan på resultatet utan vi mötte helt enkelt ett Östers IF som var snäppet bättre än vi var idag och rättvist kvalificerade sig till DM-finalen där vi önskar dem stort lycka till.

Med det skrivet ska tilläggas att vi var långt ifrån chanslösa och med flyt hade vi gjort både tre och fyra mål framåt och/eller undvikit åtminstone ett av hörnmålen vi fick emot oss i första halvlek.

Elliot K tände ett stort hopp när han, skickligt framspelad av Isac, bredsidade in reduceringen till 1-2 tidigt i andra halvlek och vår något förenklade spelidé i andra halvlek tryckte tillbaka hemmmalaget periodvis.

Men Öster gör 3-1 och skapar ny brant uppförsbacke för oss men Carl bryter minuterna senare starkt på mittplan och med känsla sätter han bollen mellan mittbackarna där Isac löper sig fri och säkert sätter 2-3.

Vi flyttar fram allt vi kan sista 10-20 minuterna och skapar åtminstone en solklar chans men släpper till desto fler bakåt som backlinjen och Leo klarar fantastiskt bra.

Vi gjorde vad vi kunde idag och det är det enda vi alltid kräver av oss själva! Flaggan i topp, ryggen rak och mungiporna uppåt!